Hobby!

Hobbies/За нашето свободно време !!!
 
ИндексКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход
Търсене
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Картички с цветя и букети.
Пон Юли 29, 2013 4:45 pm by Admin

» Сватбени картички.
Пон Юли 29, 2013 4:39 pm by Admin

» Картички за новородени.
Пон Юли 29, 2013 4:26 pm by Admin

» Картички с животни и птици !
Пон Юли 29, 2013 4:12 pm by Admin

» Картички за тинейджъри !
Пон Юли 29, 2013 4:09 pm by Admin

» плик за пари
Пон Юли 29, 2013 3:58 pm by Admin

» картички за малки принцове и принцеси
Вто Юни 11, 2013 8:34 pm by Admin

» Картички за бал.
Вто Юни 11, 2013 8:32 pm by Admin

» Хартиени цветя
Съб Юни 08, 2013 8:25 am by Admin

Navigation
 Portal
 Индекс
 Потребители
 Профил
 Въпроси/Отговори
 Търсене
Форум
Affiliates
free counters
Октомври 2018
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
КалендарКалендар

Share | 
 

 Рецепти за фондани и захарни теста

Go down 
АвторСъобщение
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 2264
Reputation : 6
Join date : 22.06.2010

ПисанеЗаглавие: Рецепти за фондани и захарни теста   Пон Юли 05, 2010 5:54 pm

ФОНДАН:
500 г пудра захар (може да иде и повече)
5 с.л. вода
3 ч.л. желатин (аз сложих два желатина) - желатинът се оставя да набъбне във водата и се разтваря внимателно на водна баня (не трябва да кипва, само да се разтвори)
2 с.л. масло
2 с.л. глюкоза
2 с.л. течна глюкоза - разстпяват се маслото и глюкозата и се смесват
1 белтък

Всичко това се смесва в затоплена купа и се бие с миксера, докато стане бяло и на конци. Слага се в найлонова торбичка, после в съд с капак. Оставя се в хладилника поне 12 часа.
След това се замесва с пудра захар и се моделира като с пластелин. За цвят се добавят хранителни оцветители После се оставя да изсъхне.
За разточване се използва нишесте
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://hobby.bulgarianforum.net
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 2264
Reputation : 6
Join date : 22.06.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти за фондани и захарни теста   Пон Юли 05, 2010 5:54 pm

Малко снимки на творения от фондан


[img]http://media.cakecentral.com/modules/coppermine/albums/userpics/26961/normal_Fondant_Art_003.jpg
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://hobby.bulgarianforum.net
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 2264
Reputation : 6
Join date : 22.06.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти за фондани и захарни теста   Пон Юли 05, 2010 5:56 pm

tintiriti написа:
Супер тема

Аз използвам ето този фондан

Захарен фондан за моделиране

1 суп. л. желатин
около 1/3 ч.ч. вода
4 ч.ч. пресята пудра захар- до ръба на чашата
1/2 ч. ч. царевично нишесте

Оставих желатина в указаното количество вода да набъбне за около 5 мин. и след това го загрях на котлон колкото да се разтопи. В купа се смесват пресятите пудра захар и нишесте . Прави се кладенче в което се налива леко охладения желатин и започва здраво месене. Ако е сухо тестото - няколко капки вода, ако лепне, още пудра захар. Когато се омеси добре, ръцете се намазват с малко масло и се оформя руло. Добре е да се завие два пъти в прозрачно, домакинско фолио и да се сложи в добре затваряща се кутия. Така почива около час и вече може да се работи - съхне доста бързо, но е добре ако се правят по-сложни орнаменти, да се приготвят поне ден-два преди това, за да изсъхнат добре. Фондана може да се запази по гореописаният начин около 1 седмица в хладилника, като при изкарването му, ако е твърд може да се пусне за няколко секунди в МВ.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://hobby.bulgarianforum.net
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 2264
Reputation : 6
Join date : 22.06.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти за фондани и захарни теста   Пон Юли 05, 2010 5:56 pm

tintiriti написа:
Супер тема

Аз използвам ето този фондан

Захарен фондан за моделиране

1 суп. л. желатин
около 1/3 ч.ч. вода
4 ч.ч. пресята пудра захар- до ръба на чашата
1/2 ч. ч. царевично нишесте

Оставих желатина в указаното количество вода да набъбне за около 5 мин. и след това го загрях на котлон колкото да се разтопи. В купа се смесват пресятите пудра захар и нишесте . Прави се кладенче в което се налива леко охладения желатин и започва здраво месене. Ако е сухо тестото - няколко капки вода, ако лепне, още пудра захар. Когато се омеси добре, ръцете се намазват с малко масло и се оформя руло. Добре е да се завие два пъти в прозрачно, домакинско фолио и да се сложи в добре затваряща се кутия. Така почива около час и вече може да се работи - съхне доста бързо, но е добре ако се правят по-сложни орнаменти, да се приготвят поне ден-два преди това, за да изсъхнат добре. Фондана може да се запази по гореописаният начин около 1 седмица в хладилника, като при изкарването му, ако е твърд може да се пусне за няколко секунди в МВ.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://hobby.bulgarianforum.net
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти за фондани и захарни теста   

Върнете се в началото Go down
 
Рецепти за фондани и захарни теста
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Hobby! :: Моделиране-
Идете на: